Sm@ecktheater Paul, keurslager

 

  •  

    Bacon 

     
  •  

    Balkenbrij 

     
  •  

    Fricandeau 

     
  •  

    Hamlap 

     
  •  

    Hamschijf 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Karbonades 

     
  •  

    Nasi/bamivlees 

     
  •  

    Procureur 

     
  •  

    Rookworst 

     
  •  

    Saucijs 

     
  •  

    Schnitzel 

     
  •  

    Slavink 

     
  •  

    Sparerib 

     
  •  

    Spekblokjes 

     
  •  

    Speklap 

     
  •  

    Varkensfilet 

     
  •  

    Varkenshaas 

     
  •  

    Varkenslap 

     
  •  

    Varkensoester 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Varkensrollade 

     
  •  

    Wangetjes 

     
  •  
  •  

SMAAK VAN VROEGER

De Capelin varkens krijgen Franse granen en kastanjes gevoerd uit de regio Auvergne. Ze leven in groepen op stro. De kastanjes, granen, de ruimte en de rust zorgen voor een ouderwets lekkere smaak van het vlees. De oorspronkelijke smaak van vroeger.

OORSPRONG

De oorsprong van Capelin varkens bevind zich in de bergen van Zuid Frankrijk. De varkens groeien op bij boeren die nog rust en liefde hebben voor het ambacht. Na 6 maanden wegen ze ongeveer 100 kg. Ze hebben de ruimte om te scharrelen en te spelen in het stro. De open stallen zorgen voor frisse berglucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en van nature sterk varkensras.

FRANS BERGVARKEN

Het varkensras is voor 50% Large Withe, 25% Pietrian en Duroc. Genetische is deze lijn vastgesteld. Op deze manier garanderen ze een sterk en gezond ras wat voldoet aan de hoge kwaliteit eisen van het vlees.

De verantwoorde voeding bestaat ten minste uit 65% graan & 10% kastanjes.

Er worden geen groei bevorderaars of hormonen gebruikt. Le Capelin is een goedgekeurd regio label door de Franse overheid.

De kleinschalige werkwijze van Le Capelin zorgt voor een uniek varken met bijzondere eigenschappen. Eén van deze eigenschappen is dat de boerderij zich op minimaal 600 meter hoogte moet bevin- den.

Door overzichtelijke werkwijze is transparant en wordt het vlees her- leidbaar tot de boer. 

DIERWELZIJN

  • 1,2m2 - 1,7m2 meter per varken (Regulier 60cm2 tot 80 cm2)

  • Varkens hebben continue voer en water.

  • Slacht op 6 maanden ( Regulier 4 tot 6 maanden)

  • Na 4 weken gaan de biggen weg bij de zeug (Regulier ± 2.5 week.

  • Max. 2 uur transporttijd naar de slachterij

  • Open stallen waardoor er een natuurlijke omgeving wordt nagebootst en er sprake is van een natuurlijk dag en nachtritme.

Sm@ecktheater Paul, keurslager

Simon Carmiggelthof 47
2492JR Den Haag
0704447355

Openingstijden

maandag 08:00 - 19:00
dinsdag 08:00 - 19:00
woensdag 08:00 - 19:00
donderdag 08:00 - 19:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 07:00 - 18:00
zondag 10:00 - 17:00